Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Coaching gyermekeknek

Az ifjúsági coaching célja, hogy ösztönözze a fiatalok személyes fejlődését, miközben útmutatást nyújt a jövőjükhöz.

 

Néha a fiatalok úgy érezhetik, mintha egy soha véget nem érő hullámvasúton ragadnának. Az önmagukkal szemben támasztott elvárások, valamint a beilleszkedés, a felnövés és a jövő tervezésének nyomása nehéz időszakot jelenthetnek minden érintett számára.

Ez idő alatt a családi dinamika drámai módon megváltozhat. A tizenévesek harcolni kezdenek függetlenségükért, a szülők pedig az ellenőrzés fenntartásáért.
 

Minden fiatal másképp válaszolhat az élet nehézségeire. E változásokon keresztül fontos tudatni gyermekével, hogy támogatást nyújt.

Itt segíthet egy ifjúsági coach  - pártatlan támogatási forrás, aki meghallgathatja és megértheti gyermeke előtt álló kihívásokat. Így hozzájárulhat a családi dinamika javításához

Kamasz coaching során gyakran előforduló kérdések:

Önbizalom növelése - Cél, hogy gyermeke elengedje gátlásait és merje vállalni önmagát.

Optimista szemlélet erősítése - Az optimizmus tanulható és fejleszthető.

Nem az a cél, hogy a gyermekek figyelmen kívül hagyják a negatív dolgokat hanem, hogy megtanulják élvezni a körülöttük lévő világot, értékelni a családot, a barátokat. Valamint, hogy kitartóak maradjanak még akkor is, ha nem alakul minden a terveik szerint.

Stressz, aggodalom, félelem, vizsgadrukk, leblokkolás leküzdése - Minden tinédzser végigmegy szorongásos időszakon. Segítek, hogy ezt az időszakot minél hamarabb átvészelje.

Koncentrációs problémák, tanulási nehézségek, szorgalom, kitartás növelése - A kitartás azt jelenti, hogy az akaraterőnket folyamatosan a célon tartjuk. Amikor gyengül az akarat, meg kell erősítenünk, ami néha nem könnyű feladat, de segítek benne.

Felmerülő új élethelyzetek (pl: új iskola, költözés, szülők válása) sikeres átvészelése

Pályaorientációval, továbbtanulással kapcsolatos segítség

 

Az ifjúsági és kamasz coachként nem célom, hogy szülői, tanári vagy baráti szerepet töltsek be gyermekénél.

Azért vagyok, hogy pártatlan, megbízható támogatást kínáljanak minden ítélet nélkül.

 

 

A gyerek coaching díja: 10.000 Ft / alkalom (45 perc)