Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Stressz

A stressz hétköznapi jelenség, és ha megfelelően irányítjuk, jótékony hatását kiaknázva növelhetjük a teljesítményünket. Amennyiben rosszul kezeljük, sőt figyelmen kívül hagyjuk, azzal életünket tesszük kockára. A stressz voltaképpen szervezetünk reakciója a rá nehezedő nyomásra és éppen a terhelés mértéke határozza meg, hogy meg tudunk-e vele birkózni, avagy nem.

Általában a ránk nehezedő terheket okoljuk a stressz miatt. Ilyen teher lehet a feszültséggel teli munka, a sorozatos döntéshelyzet, illetve a gyermekink felnevelése, ellátása. Vannak azonban olyan helyzetek is, amikor túl kevés a kihívás, képességeinket nem bontakoztathatjuk ki. Ezért az életünket beteljesületlenek érezzük és egy másfajta stresszel szembesülünk.

 

Ha éppen annyi kihívás ér bennünket, mint amennyivel meg tudunk birkózni, akkor a stresszt is hatékonyan tudjuk kezelni és jól boldogulunk.

 

Egy szakember segítségével – aki segít, támaszt nyújt, és tapasztalata révén segít megoldást találni a felmerülő problémákra - eredményesebben harcolhatsz a stressz ellen.

 

Ha sokat idegeskedsz, aggódsz, szorongsz és szeretnél nyugodtabbá válni, keress bátran az elérhetőségeimen!