Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Önbizalom

„Az egészség a legfontosabb tulajdon. A megelégedettség a legnagyobb kincs. Az önbizalom a legjobb barát.” vallotta Lao Tzu.

 

Egyetértek vele. Az önbizalomnak jelentős szerepe van az életünkben.

Az önbizalmon múlik, hogy ötleteinket ténylegesen megpróbáljuk megvalósítani esetleges kudarc esetén képesek vagyunk-e folytatni, amit elkezdtünk. Ha van önbizalmunk, életünk tartalmasabb lehet.

A kutatások szerint, akiknek magasabb az önbizalom szintje egészségesebbek, aktívabb társas életet élnek, jobban teljesítenek, sikeresebbek, ellenállóbbak a mentális és társadalmi problémákkal szemben, kevésbé stresszesek, szorongók.

Az önbizalomnak ezért nagy a jelentősége, hiszen hiánya rengeteg mindentől foszthat meg minket, életminőségünk múlik az önmagunkról alkotott képen és azon, van –e bennünk egészséges optimizmus a képességeinkkel kapcsolatban.

 

Hiába vannak ugyanis képességeink, ha nincs önbizalmunk, hogy használjuk őket.

 

Mert valójában ezt jelenti az önbizalom: hiszel abban, hogy meg tudod csinálni és bátran szembe mersz menni a kihívást jelentő helyzetekkel.

 

Ha úgy érzed nincs kellő önbizalmad, nem kell aggódnod, mert az önbizalom fejleszthető.

 

Szeretnél magabiztosabban élni és érvényesülni a mindennapokban?

A life coaching ülés célja és várható eredménye, hogy pozitívvá válik az énképed, nő az önbecsülésed. Sokkal több önbizalmad lesz. Optimistább, derűsebb, boldogabb emberré válsz.

Keress bátran, ha úgy érzed éppen erre lenne szükséged! smiley