Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Első alkalom előtt tisztázzuk

2020.09.01

Mielőtt bejelentkezel hozzám szeretném tisztázni mire is számíthatsz.

 

Mit is csinálunk mi coachok és mit nem. Vannak félreértések ezzel kapcsolatban. Kik vagyunk és kik nem. Leírom, én hogyan értelmezem a coachingot. 

 

A coaching ülés NEM egy fizetett baráti beszélgetés, hiszen az ülés csak az ügyfélről szól! Időkerete van, strukturált felépítésű, célja van. Partneri kapcsolatban dolgozunk a célodon.

A coaching ülés nem tanácsadás. (kivéve a karrier-tanácsadás) Nem fogom megmondani a tutit. Nincs két egyfoma élet, azonos probléma, mindenkire alkalmazható recept. A megoldás benned van és csak segítek előhívni azt, beszélgetéssel.

 

A coaching ülés nem terápia. Mentálisan egészséges emberekkel foglalkozunk.

 

A coach nem pszichológus. Nem a miértekkel foglalkozik, nem a múltat deríti fel. A coaching egy jövőorientált beszélgetés. A múlt nem érdekes, az elakadástól indulunk, arra építünk. Nem akarunk traumákat feldolgoztatni. Most van egy adott élethelyzet, hogyan lehet rajta változtatni. A coach a HOGYAN ember smiley

 

Tehát akkor mi is a coaching? (a coach magyarul lélek edző)

A coaching egy megoldásfókuszú módszertan, fejlesztési folyamat, ahol a cél a viselkedés változás elérése. Eddig csinált valamit az ügyfél és ezután másként szeretné.

 

NEM coaching kompetencia a depresszió, betegség, függőségről leszoktatás, evészavar, trauma feldolgozás, gyászfeldolgozás, pánikbetegség. Ha ilyen gondokkal küzd valaki akkor érdemes az erre szakosodott szakemberhez fordulnia. Miután meggyógyult az újrakezdésnél már tud segíteni egy coach is.

 

Nagyon fontos tisztázni, hogy az ügyfélnek is bele kell tennie magát a folyamatba. Igénye legyen a változásra, motivált legyen, tenni akarjon a helyzete megoldásáért. Akarni kell a változást!

 

Senki helyett nem fog tudni a coach edzeni járni, lefogyni, konfliktust rendezni, vállalkozást indítani, munkahelyet váltani, hatékonyabban beosztani az idejét, párt keresni...

A coach eszközöket ad a probléma megoldáshoz.

 

Ha készen állsz és elkötelezett vagy a változásra, akkor coachként nagyon sok témában tudok segíteni.

(legyen az stresszkezelés, időgazdálkodás /időhatékonyság, önbizalomhiány, kommunikációs nehézségek (pl lámpaláz kezelése), konfliktus kezelés akár munkahelyi akár magánéleti, párkapcsolat/párválasztás, életmódváltás, karrierváltás/fejlesztése/munkakeresési dilemma, munka/magánélet egyensúly, döntéshozatal..)

Természetesen titoktartás vonatkozik ránk.

Ha fentiekhez hasonló problémád van és úgy érzed jó volna valaki, aki ítélkezés mentesen meghallgat, figyel rád és segít megtalálni a megoldást, keress bátran! smiley

Beszélgessünk, hogy elérd azt változást az életedben, amire vágysz! wink